Öğrenci Yurdu Yemekhanesi

Öğrenci Yurdu Yemekhanesi projemizde; İşletmemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, ihtiyaç duyduğu proje tasarlanmıştır.
Proje tasarım aşamasında firmanın kurumsal kimliğine uygun olarak ekipmanlar dekore edilmiş ve imalatı yapılmıştır.
Proje Adı : Öğrenci Yurdu Yemekhanesi
Proje Yeri : Kahramanmaraş
Kullanılan Ekipmanlar :
- Benmari
- Sıcak Servis Hattı
- Soğuk Servis Hattı
- Ekmeklik Ünitesi
- Konveksiyonlu Fırın
- Yer Ocağı
- Soğuk Oda
- Sebze Yıkama Tezgahı
- Et Doğrama Tezgahı
- Kazan Yıkama Tezgahı
- Kuru Erzak Deposu
- Paslanmaz Malzeme Dolabı
- Bulaşık Yıkama Makinesi
- Tabak Yıkama Makinesi
Endüstriyel Mutfak Nedir ?
Endüstriyel Mutfak, büyük işletmelerde kullanılan ve bütün ihtiyaçları karşılamak için gerekli olan tüm donanıma sahip teknolojik mutfaklardır.
Mutfaklarda yüksek kapasitede yiyecek içecek üretiminin ve servisinin yapılmasına olanak sağlayan alan ve ekipmanlar bulunur.
İşletmelerdeki bu mutfaklar uzun süreli ve yoğun bir şekilde kullanıldığı için ekipmanların da en az seviyede bozulması beklenir.
Bu nedenle de bu mutfaklarda kullanılan ekipmanlar kalitesi ve dayanıklılığı ile klasik mutfak ekipmanlarından ayrılır.
Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni Nasıl Olmalıdır ?
Hijyen, insan hayatının her alanında ve döneminde önemlidir; ancak toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerde, özellikle mutfak hiyeni en çok özen gösterilmesi gereken bölümlerin başında gelmektedir. Oteller, restoranlar, kurum mutfakları gibi pek çok işletmede mutfak hijyeninin önemi tartışılmaz.
Temizlik, hijyen ve güvenlik açısından en yüksek standartlar, gerçekten profesyonel bir mutfağın göstergesidir. Toplu hizmet veren kurumlarda zehirlenme şikayetleri, en sık rastlanan müşteri şikayetleri arasında yer almaktadır. Hijyen kurallarının tam olarak uygulanabildiği mutfaklar, temiz ve sağlıklı görünmenin yanı sıra gıda güvenliğini de sağlar ve bu mutfaklardan hizmet alan pek çok insanın sağlıklı, güvenli ve temiz hazırlanan yemekler ile beslenmesini sağlar.
İşletme mutfaklarında gıda hijyenine dikkat etmek ve sağlıklı gıda üretmek, israfın ve uygulama hatalarından kaynaklanabilecek maliyet, zaman ve güven kayıplarının da önüne geçecektir.