Kalye Restaurant projemizde; İşletmemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, ihtiyaç duyduğu proje tasarlanmıştır.

Proje tasarım aşamasında firmanın kurumsal kimliğine uygun olarak ekipmanlar dekore edilmiş ve imalatı yapılmıştır.

Proje Adı : Kalye Restaurant

Proje Yeri : İSTANBUL

Kullanılan Ekipmanlar :

  • Salad Bar
  • Vakum Makinesi
  • Streç Makinesia
  • Et Teşhir Dolabı
  • Kasap Teşhir Dolabı
  • Şarküteri Dolabı
  • Dry Aged Dolabı
  • Kömürlü Izgara
  • Sütlük Dolabı
  • Davlumbazlı Izgara
  • Et Kemik Testeresi
  • Bıçak Steril
  • Çift Evyeli Tezgah
  • Polietilen Tezgah
  • Pasta Teşhir Dolabı
  • Tezgah Tip Derin Dondurucu
  • Tezgah Tip Buzdolabı
  • Taş Tabanlı Fırın
  • Konvekyonel Fırın
  • Demonte İstif Rafı
  • Duvar Rafı
  • Sıcak Servis Hattı
  • Soğuk Servis Hattı
  • Döner Ocağı
  • Soğutmalı Kıyma Makinesi
  • Davlumbaz
  • Servis Tezgahı
  • Kuver Tezgahı

Endüstriyel Mutfak Nedir ?

Endüstriyel Mutfak, büyük işletmelerde kullanılan ve bütün ihtiyaçları karşılamak için gerekli olan tüm donanıma sahip teknolojik mutfaklardır.

Mutfaklarda yüksek kapasitede yiyecek içecek üretiminin ve servisinin yapılmasına olanak sağlayan alan ve ekipmanlar bulunur.

İşletmelerdeki bu mutfaklar uzun süreli ve yoğun bir şekilde kullanıldığı için ekipmanların da en az seviyede bozulması beklenir.

Bu nedenle de bu mutfaklarda kullanılan ekipmanlar kalitesi ve dayanıklılığı ile klasik mutfak ekipmanlarından ayrılır.

Restaurant Fast Food İşletmesi Hijyeni Nasıl Olmalıdır ?

  • Hem restorandın mekân hem de personelin bireysel temizliği dikkat edilmesi gereken noktalardır. Bunun için;
  • Mekânın zemini temizlenip bakımı yapılmalıdır.
  • Bulaşık makinelerin temizliği yapılmalıdır.
  • Masalar ve sandalyeler hijyenik temizleyicilerle temizlenmelidir.
  • Her müşteri değişiminde masa ve sandalyeler iyice dezenfekte edilmelidir.
  • Tabak, bardak, çatal, kaşık servis edilirken personel tarafından kontrol edilip masalara bırakılmalıdır.
  • Servis takımları her müşteriden sonra detaylı şekilde temizlenmelidir.
  • Eğer masalarda örtü kullanılıyorsa sürekli temiziyle değiştirilmelidir.
  • Lavaboları, ıslak zeminleri için Anadolu restoran temizliği uygulanmalıdır.
  • Servisi yapacak olan personel özenli giyime sahip temiz görünümlü olmalıdır.
  • Servis sırasında herhangi bir dökülme, damlamaya karşı servi personeli temizleyici havlu veya peçete bulundurmalıdır.
  • Servisler genel olarak kapalı kapların içinde yapılmalıdır.
  • Pencereler temizlenmelidir.
  • Müşterilerin hemen kullanabileceği peçete, ıslak mendil ve havlu masalarda sürekli bulunmalıdır.
  • Mutfak bölümünde çalışan personelin eldiven, galoş ve bone kullanılmasına dikkat edilmelidir.
  • Mutfakta kullanılan aletler sürekli olarak dezenfekte edilmelidir.

İyi bir restoranın müşteri memnuniyetini ve sağlığını ön plana alarak bu kriterlere dikkat etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde restoran insan sağlığını tehdit eden, görünümüyle insanları kendinden uzaklaştıran bir hal almaktadır. Bu nedenle sürekli olarak hijyenik restoran temizliği yapılmalıdır.

Bu özelliklere dikkat eden ve üzerinde duran bir restoran insanlar tarafından devamlı tercih edilen ve ilerleyen zamanlara ulaşabilecek restoran statüsüne gelir. İnsanlar ise sağlıklarından endişe duymadan göze hoş gelen bir ortamda gönül rahatlığıyla zamanı geçirebilir. Ayrıca referans olarak başka kişilerinde sağlarlar.